måndag, mars 19, 2007

Leffes recept: Bakpotatis med Kesoröra 3 port

Både Lättlagat, billigt och nyttigt
Tid: Den tid som bakpotatisen tar i ugnen (ca 1 tim 15 min)


Ingredienser:
3 bakpotatisar
500g Keso Orginal
ca 100g pepparsalami (alternativt vanlig salami men glöm då inte att krydda röran med peppar)
ca 150g Oliver fyllda med ädelost
200g Fetaost
3 msk smör
0.5 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar

Serveringstips:
Gör en kall grönsallad som du serverar till.

Utförande:
1. Sätt ugnen på ca 250 grader.
2. Skär ett kryss mitt på bakpotatisen på ovansidan, tänk på att skära ganska så djupt och stoppa in dem i ugnen.
3. Häll ner Keson i en större skål.
4. Skär de ädelostfyllda oliverna i hälften, salamin i bitar och fetaosten i små kuber. Tillsätt detta i keson och rör om.
5. Salta och peppra efter behag (se upp med kryddorna då smaken lätt kan bli starkare när du låter röran stå och dra)
6. Ta ut bakpotatisen ur ugnen när de är färdiga (kläm försiktigt på dem och är de mjuka så är de färdiga) och snitta igen upp dem med en kniv då de har en tendens att förslutas lite i ugnen.
7. Lägg upp en potatis på en tallrik och kläm i botten så att den öppnar sig, stoppa ner ca 1 msk smör i varje potatis och rör om lite i den så att smöret smälter.
8. Knöla in 1/3 av kesoröran i varje potatis (det kommer hamna utanför också men det gör ju inget) och servera med en trevlig grönsallad eller andra grönsaker.

Enjoy!

Inga kommentarer: