torsdag, juni 28, 2007

Pinnergalan 2006

Alla pinnar jag vann i galen 2006... eller ja galan hölls 2007 men det är saker man gjorde under 2006 som räknas :)
Det är saker som jag håller eller varit inblandade i och utan inbördes ordning. 20 stycken om jag inte räknat fel :p





















fredag, juni 22, 2007

Angfiel *hjärta* Snape


Denna gjorde en kompis till mig. Serien finns redan ute fast i en mycket mindre Angfieliserad version och det som Shetani gjorde var att ge henne en annan hårfärg och ögonfärg samt ändra namn. Tyvärr vet jag inte vem det är som gjort originalet så jag kan inte ge credit men vet du säg gärna till så kan jag skriva dit det :)

måndag, juni 11, 2007

Vilken "gammal" My Little Pony är du?


You are FIZZY! Much like your name you are a bubbly little pony and are always excited about something. You are a happy go lucky pony with a stick to it additude. You can be a little flaky but your a good hearted and crazily happy little pony.

Take the test

Inte min dag...

Idag skulle jag göra tenta. Ställer klockan på sju så att jag hinner göra mig iordning, duschade igår så jag slapp göra det nu på morgonen. Vaknar kvart i sju men vänder på mig för att sova en kvart till. Vaknar fem över åtta med reaktionen: Shit! Jag har försovit mig. Slänger mig in på toa och tar på mig jeans innan jag inser att även om jag cyklar dit nu får jag inte komma in (om folk redan börjat skriva får man inte gå in i salen) och i och med den tanken faller jag ihop gråtandes på golvet. Hela min värld var mörk, grå och dyster... så jag ringde hem och efter att jag skällt på bror att han är usel på att trösta så tog han sig i kragen och fick mig tillslut att må riktigt bra.

Why me?

lördag, juni 09, 2007

Vad ogillar du...?

Jag tror vi alla har något i matväg som vi inbillar oss att vi gillar men när vi smakar på det är det hemskt. Jag har en del sådana saker som jag ibland måste smaka på och som när jag gör det inser varför jag undvikit det så pass länge. Varför glömmer man alltid bort att det som är äckligt faktiskt är äckligt? En av mina sådana smaker är Öl. Jag tycker det smakar beskt och jag ryser när jag dricker den men varje sommar, när jag ser min pappa eller bror hälla upp en kall öl i ett glas så att glaset immas av kylan blir jag så sugen på öl. Jag dricker en klunk och inser att det är äckligt. En till är kaffe, ibland blir jag sugen på kaffe men det smakar bara beskt det också. Fast att lukta på nyöppnat kaffepulver, det är mums. Idag så var det kokosmjölk. Det är ju bara för sliskigt och äckligt egentligen men jag såg på ett program när de drack direkt ur en kockosnöt och det ser så gott ut och jag köpte hem och smakade lite och blir äcklig direkt.

Vad har du får något som du avskyr men måste smaka då och då ändå?

fredag, juni 08, 2007

It's weird right?

Han: Var märktes katten?
Jag: I örat?
Han: Näe, det går inte.
Jag: Okey, då vet jag.
Han: Då vet du.
Jag: Alltid bra att veta.
Han: Gick det bra då?
Jag: Det tycker jag.
Han: Kanon.
Jag: Ja du vet vad de säger.



Följande är en mailkontakt som jag inte känner och inte har en aning om vem det är. Detta är allt som har sagts till varandra... och det är lite underhållande. Förhoppningsvis blir det mer också :P

Mika - Any Other World

....


"I tried to live alone,
but lonely is so lonely alone."



....

onsdag, juni 06, 2007

Ångesto caputis

Jag har skickat iväg två mail som jag haft ångest för i två månader nu. Det var så skönt och jag är så stolt över mig själv. Löjlig ångest har det varit men när man är inne i den så finns det inget som heter löjlig ångest.

Wei för mig!

Chokladchock

Chokladmoussetårta, mandel & chokladpaj tillsammans med kockosbollar. Det åt jag igår och är nog i sockerchock fortfarande :p

tisdag, juni 05, 2007

How I will be defined in the dictionary:


Marit Deldén --

[noun]:

A person who falls into an outhouse and dies



'How will you be defined in the dictionary?' at QuizGalaxy.com

Bara 2 timmar kvar (plus 2 till att duscha och sånt)

En tårta är klar... eller det är den som ska ta 5 timmar och den är klar så att den kan stå i frysen i 4 timmar och bli klar. Jag har städat klart arbetsrummet, vardagsrummet, hallen och är nästan klar med badrummet. Nu blir det lunch... färdigmat som man värmer. Bra när man är lite stressad.

Det känns som att jag kommer börja koka i mitt eget svett snart >.< Det blir varmt att städa när man har ugnen på.

måndag, juni 04, 2007

Happy birthday to me

Idag dyker det upp folk klockan 15.00 och framåt, vet inte exakt vilka som kommer eller exakt när de kommer man jag har sagt efter 15.00 så they better not get here before that! De ska fira min födelsedag som egentligen var den 27:e men eftersom jag var i Sundsvall då så fick de komma idag här i Linköping istället.

Därför håller jag nu på att städa, diska, tvätta, baka, plugga och svara i trådar på SH samtidigt. Än så länge går det rätt bra men så har jag 6 timmar till på mig. En av tårtorna jag ska göra tar ca 5 timmar att göra så bäst man sätter igång.

LEO!

Titta en sådan sötnos! Mitt kusinbarn. Jepp det är mitt första så klart jag är studsig sen så är det ju alltid kul med småbarn i familjen :)

I always knew there was something horrible about bananas!

Is it just me or is this man really a pervert :P Bland det roligaste är att läsa alla upprörda kommentarer från folk som trackar på kristendom pga av det här klippet, skrattretande roligt!

Tenta-news

Jag har gjort tentan och det gick käpprätt åt skogen. Hur vet jag det? Jag kunde inte frågorna alls. That's right inte någon av dem praktiskt taget. Why you ask me? Jo för att det var frågor som "Hur många människor fanns det i Sverige på 1570-talet?" och "Vilken kung levde samtida med Gustav III?"
Jag vill påpeka att jag har läst dryga 1000 sidor till den här tentan och hur är det då meningen att jag ska kunna det där? Jag kan den agrara revolutionen och skiftesreformer, jag kan redogöra för kvinnans situation och rättigheter praktiskt taget genom hela 1500-1800-talet, jag kan prata om ideologier och trosuppfattningar, jag kan berätta om Gustav III's leverne och med honom upplysningen som han var så emot, jag kan redogöra för franska och amerikanska revolutionen och Napoleons era och jag kan berätta och analysera kring hur lagen då skiljer sig från lagen vi har idag (främst utifrån 1734 års lag)... men füü mig jag kan inte berätta exakt hur många människor det fanns i Sverige på 1570-talet och jag kan heller inte prata om en specifik furste i Europa som nämnts i förbifarten i en bok. Usch jag borde brännas på bål som en häxa (häxbränningarna kan jag också massor om!)

När jag insåg att det här kommer inte att gå så satte jag mig och skrev i ca 45 minuter en utläggning om varför den här tentan inte ger mig något i min framtida roll som lärare, gav exempel på vilka frågor som hade varit mer utvecklande och förklarade att på gymnasiet måste elever kunna reflektera och analysera för högre betyg men på universitet måste vi bara rapa fakta och var ligger logiken i det? Sedan lämnade jag in det och de får säga vad de vill om det men det kändes jäkligt bra att få det sagt. Avslutade med att säga att "för att klara den här tentan måste man ha jäkligt tur att ni frågar på exakt den specifika faktakunskapen som man råkade ta till sig imorse, så jag får hoppas att jag har tur nästa gång. Ha en trevlig sommar / Marit" sen så gick jag. You go girl!

Omtenta till höst here I come.

söndag, juni 03, 2007

Kråkan botta

Kråkan som var skadad på min balkong var spårlöst försvunnen imorse så han/hon verkar må bra och flaxat iväg. Hade en katt fått tag i den hade det synts spår efter en strid och det gjorde det inte.
Jag fångade den i ett badlakan igår och tvångsmatade den lite vatten blandat med upplöst bröd och den fattade efter några minuter vad jag var ute efter och då gick det rätt bra. Sedan gjorde jag iordning så den kunde sova i en liten låda med handdukar men den satte sig på kanten och sov istället. Jag såg imorse att den hade ätit upp det bröd jag lade i blöt innan jag gick och lade mig så den blev nog stark av min omsorg (I like to think so :P)

Slutet gott, allting gott

Jäkla Telefonförsäljare

"Hej jag ringer ifrån Tele 2 är detta Majri?"
"Nej, då har du ringt fel"
"Eh.. Marjit, Marji... M a r i t?"
"Jaha, Marit."
"Ja som jag sa Majrit, jag ringer som sagt från tele 2 och jag tänkte prata om ditt bredband."
"Jaha?"
"Vad har du för bredband?"
"Adsl"
"Och vilket företag har du?"
"Glocalnet just nu"
"Och hur snabbt har du?"
"100 Mbit i sekunden"
"Ehh *tysnad i en sekund* Det kan du inte ha genom glocalnet."
"Jo, jag hade ett annat bolag först där jag hade 100 och glocalnet har köpt upp dem men jag har kvar samma.."
"Nej du kan inte ha 100 de har inte det."
"Men jag har det."
"Har du fiber?"
"Inte vet jag, enligt min dator har jag en uppkoppling på 100 Mbit i sekunden."
"Jaha men enligt... *det blir tyst och det hörs mummel i telefonen och telefonförsäljaren pratar helt plötsligt med en annan kille bredvid* Nej det kan hon inte ha... nej hon kan inte... Ursäkta mina kollegor håller på här i bakgrunden och stör mig. Men du kan inte ha 100 från glocalnet.."
"Jag hade en uppkoppling från ett annat företag som blev uppköpt av spray och de köptes nyss upp av glocalnet och jag har samma som jag alltid haft."
"Hur snabbt går det?"
"Att få upp ett fönster?"
"Ja."
"Tja en sekund kanske, kanske två ibland om det segar."
"jaha.. *lite mer osäker* Men då har du fiber inte adsl så att du vet."
"Jaha, men enligt spray hade jag adsl iaf.. *surar till rejält*"
"Då betalar du 245 kronor i månaden."
"Nej jag betalar 298 kronor i månaden för 100 Mbit i sekunden"
"Men du har telefon vilka har du det genom"

När han misslyckades totalt med att försöka sälja bredband försökte han med telefon men låt oss säga att jag redan var redigt sur på killen och skulle inte ha tagit erbjudandet om det så kostade 0 kronor i tre år framåt.
Regler för att vara telefonförsäljare:
1) Kunden har alltid rätt!
2) Om kunden någon gång skulle ha fel så säg aldrig det till denna.
3) Käfta aldrig emot.
4) Ge upp om du inser att det är omöjligt att sälja till en person.

Bah!

Tenta: Nya Tiden - 1815

Det är så bra små tentor i Historian... Bara ett par hundra år per tenta sådär... det är ju ingen fara alls att klara det. Vem kan gissa sig till att jag har tentaångest räck upp en hand! Jepp 100% insåg att tentaångesten kryper sig närmare och närmare men samtidigt känns det faktiskt inte så farligt som det brukar göra av någon anledning. Trots att jag inte har pluggat... nej det är fel jag HAR pluggat mycket mer än vad jag brukar till tentor men jag kan inte få något att fastna >.<
Jag hoppas på godkänt.

lördag, juni 02, 2007

Kusinbarn, Stockholm och kråkor

Jag har fått ett kusinbarn idag! Imorse klockan halv fem så föddes en stor (tydligen så stor att det blev krångel vid födseln o.O *ignorerar alla som påstår att det går i släkten*) krabat som ska heta Leo. Det heter en av mina karaktärer i ett rollspel så det är lite roligt faktiskt, det har inte min kusin nån aning om heller :)

Sen har jag fått en husgäst. En skadad, den ser iaf lite skadad och omskakad ut, kråka som antagligen inte är helt fullvuxen befinner sig på min balkong och är söt, liten och rädd. Om det inte var för att jag glömde kamerasladden i Sundsvall skulle ni få se en bild på den.

Jag åkte hem idag till Linköping för jag ska skriva en tenta på månad och då passade jag på och träffa Sanna i Stockholm. Gick omkring, åt en gudomlig pastasallad, kramades och fick ta kort på Italienska snygga turister. Folk trodde att jag och Sanna var lesbiskt par men det bjuder vi på och nu har jag en röd solbränna på axlarna som nog inte går bort på ett tag.

En bra dag! :)