tisdag, mars 20, 2007

Do you dare?

I dare everyone who reads this to leave a comment.

Pro and Con

+ Jag fick den kursen som jag ville ha, kultur och nöjesliv i Sverige 1850-1950.
- Jag måste nu få tag på böckerna till kursen så snart som möjligt.

- Jag fick inte tag på den viktigaste boken för min B-uppsats idag på biblioteket.
+ Fick redan ikväll mail om att den hade kommit hit från Norrköpings bibliotek så det är bara att hämta upp den.

+ Jag ska träna imorgon!
- Jag måste släpa träningskläder hela dagen på skolan plus laptop.

+ Vi kommer antagligen skriva klart grupparbetet imorgon.
- Jag måste skriva klart min sida om Kina tills 22.00 ikväll.

+ Jag har städat lägenheten så det ser så fint ut.
- Jag måste nu hänga upp all tvätt igen och sådant är tråkigt.

måndag, mars 19, 2007

Daily Snape

Vem säger att katter inte tycker om trånga utrymmen? Eller så ville hon följa med mig till skolan idag men jag har ju ingen skola förrän imorgon :P

In memory of Whatie

9 år ung
Rest in Peace

Leffes recept: Bakpotatis med Kesoröra 3 port

Både Lättlagat, billigt och nyttigt
Tid: Den tid som bakpotatisen tar i ugnen (ca 1 tim 15 min)


Ingredienser:
3 bakpotatisar
500g Keso Orginal
ca 100g pepparsalami (alternativt vanlig salami men glöm då inte att krydda röran med peppar)
ca 150g Oliver fyllda med ädelost
200g Fetaost
3 msk smör
0.5 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar

Serveringstips:
Gör en kall grönsallad som du serverar till.

Utförande:
1. Sätt ugnen på ca 250 grader.
2. Skär ett kryss mitt på bakpotatisen på ovansidan, tänk på att skära ganska så djupt och stoppa in dem i ugnen.
3. Häll ner Keson i en större skål.
4. Skär de ädelostfyllda oliverna i hälften, salamin i bitar och fetaosten i små kuber. Tillsätt detta i keson och rör om.
5. Salta och peppra efter behag (se upp med kryddorna då smaken lätt kan bli starkare när du låter röran stå och dra)
6. Ta ut bakpotatisen ur ugnen när de är färdiga (kläm försiktigt på dem och är de mjuka så är de färdiga) och snitta igen upp dem med en kniv då de har en tendens att förslutas lite i ugnen.
7. Lägg upp en potatis på en tallrik och kläm i botten så att den öppnar sig, stoppa ner ca 1 msk smör i varje potatis och rör om lite i den så att smöret smälter.
8. Knöla in 1/3 av kesoröran i varje potatis (det kommer hamna utanför också men det gör ju inget) och servera med en trevlig grönsallad eller andra grönsaker.

Enjoy!

söndag, mars 18, 2007

100 Posts, last published on Mar 18, 2007

Det hundrade inlägget i bloggen, det är nu man ska sammanfatta hela bloggens historia. Man ska återge det roliga och kasta bort det dåliga. Man ska berätta om framtidens planer och spå om vad livet kommer föra med sig i fortsättningen och inte nog med det så ska man ha högflygande planer men inte riktigt för höga utan sådär Svenskt och lagom. Här ska man tvinga på alla främmande människor ens åsikter och man ska låta ens kompisar få inblick i ens tråkiga vardagsliv som man desperat försöker piffa till med snygga bilder och coola rubriker. I det hundrade inlägget ska det stå något filosofiskt och djupt men även något hippt och moderätt så att alla verkligen kan få sin del av kakan och det ska helst finnas en referens till något roligt som har hänt under dagen. Här ska det finnas plats för glädje, desperation, irritation, mys, depression och liknande känslor som man så gärna vill dela med sig av till hela Svenska folket fast i egentligen är det kanske ett tiotal som ens får syn på bloggen. Allt detta ska få plats i det hundrade inlägget och därför säger jag nu till er att hålla i hatten och sitta ner för här kommer mitt hundrade inlägg:

Blubb.

fredag, mars 16, 2007

Städa som vanligt...

Städelistäda, förhoppningsvis blir sovrummet klart idag så jag kan sova i min egna säng och inte på soffan som inatt. Jag har hävt upp allt på sängen nämligen och tänker inte häva ner det på golvet igen! Jag har ju faktiskt dammsugit jue :P Sen så är det ganska skönt att tänka sig att allt blir klart nu, all städning sen Shet flyttade. Jag har städat allt förutom sovrummet ett ganska bra tag nu men igår kände jag att det var dags för sovrummet att städas också.

Rosa porr!

Finns det något som skriker Angfiel mer än rosa och porrigt? Oh My God I wants this, I really wants it.

onsdag, mars 14, 2007

Val av kurser >.<

1. Kultur- och nöjesliv under perioden 1850-1950

2. Det stora landet i väster och tolkningar av dess historia

3. Teknikhistoria

Ganska stora skillnader men det är de jag har valt att läsa om på specialkursen. Får se nu vilken av dem som jag får då man bara ska läsa om en av dem och det är olika examinatorer på varje ämne och det kommer resultera i att läsa in ca 1000 sid och sedan göra en individuell munta. Det är mycket just nu...

tisdag, mars 13, 2007

ZzzZzz

Somnade och sov bort all solsken och nu är klockan halv sju och det är dags att plugga. Fast det var ganska skönt att få sova lite också. Jag hade en helcrazy dröm där jag var på skolan och träffade en massa folk och en av de jag träffade som jag inte känner frågade irriterat "Varför har du inte hört av dig så vi kan träffas" mitt svar blev: "Eh... öh... jag... vi kan ses imorgon?" och så bestämdes det. En annan sjuk sak var att Jenny bodde hemma hos mina föräldrar (en tjej som var bebodd hemma hos mig när pojken gjorde slut) och mamma var rosenrasande på henne o.O För att inte nämna killen med ett skedhuvud (ja hans huvud vad en stor jäkla träslev) som tvingade mig att gå nära kanten på höga höjder trots att jag var livrädd så tillslut så kastade jag ner hela hans packning från en trappa och skunken som klättrade in när jag skulle duscha och pinkade i mitt hår. Ja som sagt kanske galen dröm faktisk.

Sommar redan?

Åkte ner på stan idag för var tvungen att göra ett sista-minuten-bankärende och tog som vanligt på mig underbara vinterjacka och gick ut, visst solen sken men det brukar ju blåsa i alla fall för det gjorde det igår. Gick på banken och insåg att det var jag och pensionärer där vilket inte gjorde så mycket för det gick fort och sedan gick jag in och köpte mig nagellack och lyxade mig med badkulor som luktas kokos! Mums! Här ska det badas ikväll tror jag. Sedan så ställde jag mig för att vänta på bussen och insåg till min lycka att jag hann så jag kunde åka på övergång. Medans jag står där så inser jag att "fy fasen vad varmt det blir" så jag knäpper upp jackan och sedan är det fortfarande varmt så jag tar av mig den. Jag står på stan och väntar på bussen i linne och tycker det är varmt fortfarande. Sådär somrigt varmt när solen ger alla en bitchslap i ansiktet, så himla skönt. När jag senare skulle cykla till universitetet så tog jag fram min underbara rosa fejkskinnjacka som är min klassiska tidig-vår-tidig-höst-jacka. Leffe is a happy pink soul today :D

söndag, mars 11, 2007

All I want - Joni Mitchell

I am on a lonely road and I am traveling
Traveling, traveling, traveling
Looking for something, what can it be
Oh I hate you some, I hate you some
I love you some
Oh I love you when I forget about me
I want to be strong I want to laugh along
I want to belong to the living
Alive, alive, I want to get up and jive
I want to wreck my stockings in some juke box dive
Do you want - do you want - do you want
To dance with me baby
Do you want to take a chance
On maybe finding some sweet romance with me baby
Well, come on

All I really really want our love to do
Is to bring out the best in me and in you too
All I really really want our love to do
Is to bring out the best in me and in you
I want to talk to you, I want to shampoo you
I want to renew you again and again
Applause, applause - life is our cause
When I think of your kisses
My mind see-saws
Do you see - do you see - do you see
How you hurt me baby
So I hurt you too
Then we both get so blue

I am on a lonely road and I am traveling
Looking for the key to set me free
Oh the jealousy, the greed is the unraveling
Its the unraveling
And it undoes all the joy that could be
I want to have fun, I want to shine like the sun
I want to be the one that you want to see
I want to knit you a sweater
Want to write you a love letter
I want to make you feel better
I want to make you feel free
Hmm, hmm, hmm, hmm,
Want to make you feel free
I want to make you feel free

lördag, mars 10, 2007

I'm a worrying kind

Ja jag erkänner att när Ola Salo i The Arc tar av sig sin minimala jacka på scen och diggar till sköna nostalgi-toner så är även jag en melodifestivalenfantast.

Tommy Nilsson med sin ballad får noll poäng trots att den gick direkt till final slagen av båda andra chansen bidragen, Anna Book kammar bara hem en ettpoängare med sitt Let's Dance nummer och skollärarinnan går tydligen bara hem i tv-sofforna då hon bara fick några få poäng av juryn där ute i vårat avlånga land. Måns låt är bra men väl uppe på scen förvandlas han till någon slags smörig Darin på speed och Andreas Johnsson förlorade lite av sin glöd. Sanna Nielsens låt lät ovanligt bra på uppträdandet och övriga nummer kändes lite smått sådär i sin helhet. Även slutet på musikalen var bara lite halvbra. Det som dock hållit i sig och varit bra hela melodifestivalen igenom är Kristian Luuk som jag tar av mig hatten av inför, ibland har han trampat i klaveret men på ett så politiskt korrekt svenskt sätt att inget tagit illa åt sig ändå. Ett till guldkorn som jag inte får glömma var Roland! Denna älskvärda raring från Torsk på Tallin som begav sig till Stockholm för att träffa Carola och var lika tragisk som alltid. Roland är underbar var man än ser honom och tack Robert Gustavsson för att vi fick träffa honom i det här sammanhanget också. Att Carola var tvungen att visas i bild dock kändes lite tragiskt (var det bara jag som faktiskt slog över till en helt annan kanal när de visade Carola-vinnar-kollaget?) och ska de nu ha kändisar som läser upp poängen, vilket jag tycker är en himla kul idé och mycket mer intressant än innan, så ska de förbaskemig se till att ha lite mer tid än sådär att prata med dem också! Nu var det bara hastigt och påtvingat alltihopa, lite tv-tid för sakens skull. Det som dock gjorde hela kvällen värd att se på var Ola Salos totalchockade ansiktsuttryck när han insåg att hans band hade chans att vinna och hans ännu mer chockade ansiktsuttryck när han faktiskt gick och vann. Jag satt dock lite orolig över att de inte skulle vinna och att folket skulle rösta på något så hemskt som en Shirley Clamp-kopia i vit klänning men faktiskt inte. Nu ska ni får höra på något som jag aldrig trodde jag skulle säga i Melodifestivalsammanhang: Rätt låt vann! Spelar ingen roll hur det går i stora finalen för det här var ett uppträdande och en låt jag inte kommer glömma på länge. Med lite vettiga artister kan man damma av vilket evenemang som helst det har Melodifestivalen visat i år även om det fortfarande är för många deltävlingar för att det ska vara nyttigt för hälsan.

fredag, mars 09, 2007

Skofrossa

Jag satt och pratade med pappa i telefon och sa att jag var tvungen att köpa ett par ordentliga träningsskor och gnällde lite för att jag inte har råd att köpa riktigt bra sådana skor eftersom de går på uppemot tusenlappen och det kan inte jag spendera på ett par skor bara sådär. Varpå pappa helt sonika säger "Det är lugnt det fixar vi" (pappas sätt att säga att jag kommer få de pengarna) Jag påpekar att de går på en tusenlapp ungefär och han svarar "Om det får dig att träna mer så är kosta vad det kosta vill" och jag skulle ha kramat om honom om han inte varit 60 mil bort! Jag kommer få köpa ordentliga träningsskor! Det fick mig funderandes på skor och jag var tvungen att leta upp några läckerheter som jag vill ha, fast det är dock inga träningsskor.

Dagens observation:

Att noppa ögonbryn gör ont!

Roliga föreläsare

Bra föreläsare drar referenser till Sherlock Holmes och kan säga saker som:

Tack så jävla mycket för det (Sagt med glimten i ögat till en elev som rättat honom)

Som min dotter sa "Han fick ett jäkla dampryck" (om en politiker i början av 1900-talet)



torsdag, mars 08, 2007

Sundsvall by night

Det är inte konstigt att man har hemlängtan ibland...

Hit the Gym

Jag är så stolt över mig själv som var på gymmet idag. Jag har haft kort på gymmet i evigheter men har aldrig varit dit. Varför? För att jag är lat och osäker och har massor med undanflykter till att slippa göra sådana saker. Jag har tränat på gym förut i Sundsvall och brukar vara där på somrarna men har ändå inte varit hit på det här gymmet av någon anledning. Mitt psyke är svårt att förstå sig på ibland.
Nu bestämde jag mig för att det får vara nog med undanflykter och jag var dit. Det pirrade i magen av nervositet men det var kul att få det gjort och nu känns det jättebra. Får se hur mycket träningsvärk jag får imorgon så jag vet om jag stretchade bra eller inte :P

Yay!

söndag, mars 04, 2007

Singel för alltid?

Jag och en kompis snackade om det igår kväll. Att vara singel för alltid eller inte? Jag tror jag kommer vara singel för alltid. Visst det är inte en jätterolig tanke som så men hur ska det annars gå till? Ta alla delarna och addera dem så får du en singel Leffe.

Att träffa pojken: Jag har ingenstans där jag kan träffa en vettig kille. På skolan finns de inte, på rollspel finns de oftast inte och på gymmet kan ni ju glömma att de finns (Speciellt eftersom de flesta är studenter som går på gymmet). Så var kan man träffa dem? Jo jag glömde bort på fester... eh don’t think so. Jag avskyr att hångla på fulla killar av den enkla anledningen att jag själv är nykter. Inte nykterist men jag har aldrig blivit full i hela mitt liv och tänkte fortsätta ha det så. Att sticka ner tungan i halsen på någon som stinker alkohol, inte kan hålla reda på händerna (och inte på ett bra sätt!) och som antagligen inte kommer komma ihåg det sen ligger inte högt på min prioritetslista.
Att ha samma intressen som pojken: Försök själv hitta en kille som är måttligt intresserad av datorer, förstår sig på det här med rollspel och tycker inte att man är helt jäkla galen om man är smått besatt av Harry Potter... eh det lär ju sällan hända. Sedan så måste han ha tillräckligt med självdistans till att jag tycker att Alan Rickman är den snyggaste mannen i hela universum :P Sen tycker jag om pyssel och rosa och har massor med Nalle Phu-mjukisar... som sagt vilken kille skulle inte springa skrikandes åt andra hållet? *suckar* Sedan så missar han det faktum att jag visst kan se på action, att jag tycker det kan vara mysigt att se på sport om man får dela det med någon som är passionerad av det, att jag vill att han ska ha ett eget liv och egna kompisar så att jag får lite luft att andas på... osv det blir i skymundan när det gäller mig...
Pojken måste ju se bra ut också: Nu är ju detta ganska subjektivt men han ska ju se bra ut, manlig och gosig. Helst ska han känna som en stor björn som man vill gosa på (läs: riva av kläderna på och ha vild sex i flera timmar) Långt hår är ett plus och så måste han ha snygga underarmar och snygg näsa. Fast det är så olika från kille till kille.
Han måste ju tycka att jag är snygg: Ja det är ju ett plus :P Han får gärna avguda marken jag går på också fast han får inte vara en mes. Men ja han måste ju tycka att jag är sexig så att man inte känner sig ful för det skulle inte fungera alls.

Som sagt... hur ska man få tag på en sådan kille? Och när man får tag på honom hur ska man få honom att hetrosexuell alternativt ogift och barnlös? Jag skämtar inte. Alla killar som verkar perfekta är aningen homosexuella eller redan tagen. Klyscha men det stämmer.

Nej jag ska nog börja jaga fler tjejer istället... fast tyvärr gäller ju samma jäkla sak där också *suckar* Nu ska jag återgå ensam till sängen och sova en stund och försöka drömma om bättre tider.

lördag, mars 03, 2007

Grattis på födelsedagen


Strax ska jag iväg på födelsedagsfest hos Lollo (hon som ska få kortet också jepp) Hon har nyss varit sjuk så hon ville ta det lugnt med film och lite sånt, det ska bli mysigt. Jag tänkte ta med mig High School Musical utifall att de vill se den mest klyschiga film som någonsin gjorts. Snygg present ska hon få också som innehåller.. håll i er nu av chocken: TE! :P

fredag, mars 02, 2007

Efter en dag...

...full av föreläsningar och skola är det skönt att komma hem för att dricka en kopp te i lugn och ro.

torsdag, mars 01, 2007

Nöjet med Scrapbooking

Jag var på kurs ikväll i scrapbooking och det var hur kul som helst! Jag gjorde två fina Grattis-kort och jag är sugen på att göra ännu mer, men ha inget hemma att jobba med vilket är lite illa men eftersom jag gick på kursen så får jag 10% rabatt på allt jag köper därifrån så ja jag kommer ju absolut handla där! *skuttar lite glatt*

Sen kommer de ha Scrapbook-maraton den 21 april som jag bara måste anmäla mig på för det verkar hur kul som helst. Man sitter 24 timmar och bara håller på hela tiden, om man orkar men då ser man ju till att orka helt enkelt. Jag måste bara anmäla mig innan det blir fullt... Wei! Nya hobbies är alltid kul!