onsdag, februari 28, 2007

Städmani

Nu är jag äntligen klar med städning/organisering i arbetsrummet. Efter att Shetani flyttade så har jag hållit på och flyttat möbler, rivit i kartonger och liknande och nu är det klart! Gör gärna spontana glädjeskutt för det gör jag! Som det ser ut så är det inte tokmycket mer att göra i övriga rum heller vilket också är en anledning till att vara mycket glad.
Genom städningen så gick jag igenom en hög med gamla CD-skivor och nu håller jag på med nöjet att föra över den musiken till datorn. Kommer ta sin lilla tid men tänk vilken nostalgitripp att lyssna på allt det sen.

Inre skönhet?

Så har jag nyss avslutat en lunch med Nell där vi satt och snackade lite allmänt och åt Thai. Jag fick äta med pinnar och jag tycker om sånt så då blev jag glad. Det känns mer "korrekt" att äta med pinnar än att äta med kniv och gaffel, sedan så underlättar det ju att jag faktiskt kan äta med pinnar. Sedan gick jag och hämtade paket som jag fått, en premie från Elle och min prenumeration på Vevay så det var skönhetsvård för hela slanten. Nu har jag mest glömt bort att avbeställa penumerationen för det var massa där som jag inte ville ha. Parfymen exempelvis som bara luktar alkohol eller nagelborttagningen som jag redan har en stor flaska av här hemma. Sedan får man alltid en extra premie av dem och den här gången var det örhängen och jag som inte ens har hål i öronen. Nåja jag fick dagkräm i alla fall och en fin ögonskugga så helt hemskt var det ju inte. Sedan blev jag lite besviken på Elle för den premien jag skulle ha var slut (helt kit med krämer som faktiskt passade min hud) så istället fick jag en ansiktsmask och en liten burk med exklusiv hudkräm. Ja det är säkert precis lika dyrt så jag tror inte jag fick något "sämre" men det är ändå inget som jag skulle få för mig att använda dagligen och sedan köpa nytt när det tog slut. Kanske blir morsdagspresent till mamma eller nått sånt istället.

tisdag, februari 27, 2007

Tehylla!


Beskåda min vackra tehylla. En hylla som låg och skräpade i förrådet togs ner, dammades av och hängdes upp. Vad kan jag ställa på min nya hylla? tänkte jag då och så slog det mig: TE! Perfekt och så ser jag alla mina te-sorter vilket gör att jag hela tiden blir ännu mer sugen på te. Bland smakerna jag har så är det mycket Roobios exempelvis jordgubb-cream och toffeeknäck, sen finns det ett grönt julté och det godaste gröna jag druckigt som heter japansk lime. Sen så har jag Himmelskgott för ja det är gott, ett te jag fick av TraXy och så lite annat smått och gott. Mums! Just nu smuttar jag på en kopp med himmelskgott.

Leo DiCaprio

Jag kom inte ihåg att jag var besatt av honom när jag var i mina sköna tonår men tydligen. Jag gick igenom mycket mycket gamla högar papper som inte sett dagsljus på flera år och dök på en hög gamla affischer och vad hittade jag där (förutom min hemska smak på äckliga smörsångare) jo minst femton stycken olika bilder på DiCaprio i egen hög person. Tyvärr kan jag inte skylla på dålig smak heller för ja... han är fortfarande snygg! :P

Lite film

The Notebook

Admanta och jag satt uppe och såg på Oscarsgalan varpå vi började prata om Ryan Goosling och vi kom fram till att jo båda två tyckte att han var riktigt söt och en bra skådespelare. Hon frågade mig om jag hade sett The Notebook och nej det hade jag inte och då skrev hon direkt "Se den!" och ja får man en sådan order är det ju bäst att följa den. Jag fixade filmen och satt nyss och tittade på den och hade inte förhoppningar som så mer än att den så skulle vara bra. Admanta sa förvisso att hon grät massor när hon såg den men sådant brukar jag ta med en nypa salt för vissa filmer när jag ser dem är inte sådär jättebra fast andra har sagt att de borde ses om och om igen. Jag kan bara säga en sak och det är att jag SNÖRVLADE kanske i en halvtimme i slutet! Det är en sådan känsla i magen där man bara känner för att skratta och gråta varannan gång och det är helt fantastiskt. En väldigt lyckad, sorglig, glad och fantastisk kärlekshistoria och jag kan bara säga som Admanta: Se den!


Brokeback Mountain

Alla påstår ju att den ska vara så bra och jag hade tänkt se den när den gick på bio just eftersom alla sa att den var bra men det blev aldrig riktigt av det. Därför så bestämde jag mig för att nu är det dags att se på den eftersom trots att det var ganska länge sen den hade premiär så talas det fortfarande om den. Sagt och gjort, jag såg den och tyvärr men den är verkligen inte bra. Första femtio minutrarna satt jag och tänkte "jaha? Och när blir filmen så bra som alla säger?" och det blev den aldrig. Jag såg klart på den bara för att jag var ju tvungen att se hela utifall att slutet skulle vara bra. Det känns som att den har fått uppmärksamhet endast för att det är två "manliga" karlar som har sex på ett berg och oj de råkar vara cowboys också! Min fråga till det är: Och? Vad är det för speciellt med det? Ja jo jag fattar att det är kontroversiellt fast det inte borde vara det och jag fattar att folk tycker att de är tuffa skådespelarna som spelar in sådana scener och liknande men för mig känns det lite som att det är det enda som är bra i filmen. Ja det är bra att de vill förmedla en historia om kampen som finns att vara homosexuell i ett samhälle där det inte är accepterat men de måste ju ha något bakom, de kan ju inte bara luta sig mot det? Jag blev väldigt besviken och när jag såg slutet så kunde jag inte känna någonting för någon av dem bara en känsla av uppgivenhet i att regissören inte lyckades alls med den här filmen som har all potential i världen till att vara en riktigt bra film. Tips: Se en annan film.


Djävulen bär Prada

Förhoppningen inför filmen var på noll eller rättare sagt jag förväntade mig att se en dålig film om en tjej som lärde sig att älska mode och ytlighet förpackat på ett snällt sätt så att vi inte riktigt skulle veta vad som slog oss. På sätt och vis fick jag det jag förväntade mig och på ett annat sätt inte. Över det hela laget så är det en bra film, lite söt och historien är medelmåttig men rollprestationerna är det som lyfter filmen och gör så att den känns ändå lite genuin i sitt framträdande. Jag kanske ska säga att jag gillar Ugly Betty och det är ju exakt samma koncept... så lite såld är jag på mode och idén av att jobba på ett sådant företag. Det stora som stör mig med filmen är att hon lyckas få tag på en kopia av en Harry Potter bok som inte publicerats än. Som HP fan och en som tror sig ha lite koll på de sakerna så säger jag bara: As if! Men men man får la stå ut med sådana saker antar jag. Som alla vet så är ju Meryl Streep underbar i filmen men den som chockade mig mest det var hon som spelar assistenten som jag inte kommer på namnet på nu bara för det, inte hon som är huvudpersonen utan den andra. Jag blev kär i henne direkt och jag älskar när hon sitter framför sin dator upprepandes mantran "I love my job, I love my job, I love my job..." Slutet är sådär men jag gillar att det inte är helt förutsägbart i alla fall men i det stora hela en ganska så söt film som jag tycker man kan se när med tjejkompisarna då man tar sig en cider och bara myser.

onsdag, februari 21, 2007

Lord of the Ring


Me wants it! My precious! Bara 650 dollar... *harkel*

söndag, februari 18, 2007

Heroes

Det är helt enkelt en riktigt bra serie som jag har haft privilegiet att börja titta på. Fick nys om den genom en kompis och bestämde mig för att titta på den. Visst den är ju lite onödigt blodig på sina ställen men bra skådespel, "troliga" situationer och man vill hela tiden veta vad som händer i nästa avsnitt. Den lär komma till Sverige snart kan jag tänka mig och då ska alla som kan se den. Antar att de som är trogna x-men fans säger att "ett gäng människor med olika specialkrafter som lever tillsammans med vanliga människor. Ja det är ju en originell tanke *rolleyes*” men jag är ju inte ett sånt fan alls så därför säger jag ”Heroes rules!” :P

måndag, februari 12, 2007

Önskebrunnen


DVD 18 disc. Hela serien i underbart söt ROSA skokartong. Vill ha. Nu!

torsdag, februari 08, 2007

En sak till...

jag bara måste göra om layouten på den här bloggen... håller på att krevera... hittar aldrig nått jag gillar mer än någon månad >.<

Umeå

Det är en ganska fin stad, det lilla jag har sett av den. Jag vet inte vad det är men det känns verkligen att jag är i norrland... ingen aning om varför helt ärligt men det bara gör det. Jag är och hälsar på Korpa *pekar på sin lista av bloggare* och jag har haft det himla mysigt hitills trots att vi inte direkt har gjort nått som så... fast jag är inte besatt av att göra saker hela tiden så det passar mig utmärkt det också :P

Imorron är det tänkt att jag ska ta mig till Anna. Ska bli kul att se henne också, det var ju ett tag sen nu. Jag vet inte om det är så mycket mer att säga... så jag slutar där. Bye.